Debat
Lørdag den 14. juni 2025
Insekter vinder frem som bæredygtig fødevare – skal vi også tænke dyrevelfærd når det gælder fluer?
Mere om
7 ud af 10 danskere tænker over dyrevelfærd, når de handler fødevarer. Men både i kølediske og som dyrefoder vinder insekter mere og mere frem som en bæredygtig proteinkilde. Hvordan behandles insekter egentlig under opdræt og brug, og er det etisk at producere og anvende insekter i store mængder uden at sikre, at de ikke bliver udsat for stress, skader eller andre lidelser? Har fluer rettigheder? Og har danskerne også en holdning til deres velfærd?
Deltagere
Anne Louise Dannesboe Nielsen, Institutleder, Institut for Fødevarer, AU Technical Sciences
ModeratorDavid Munk-Bogballe, Direktør, Insectum
Mette Vaarst, Seniorforsker, Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, AU Technical Sciences
Britta Riis, Direktør, Dyrenes Beskyttelse
Carl Valentin, Folketingsmedlem, SF
Arrangører
Engineer the future
Aalborg Universitet - AAU
DTU
Syddansk Universitet
IDA
AU Technical Sciences
Lokation
B1 - Engineer the Future
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Sekundært Tema
Klima, miljø, natur og energi
Hjemmeside
https://tech.au.dk/