Klar tale om klima og fødevarer

Debat

KL.-
|

Fredag den 13. juni 2025

Hvordan kan der kommunikeres om klimatiltag, sĂĄ forbrugeren informeres uden at blive vildledt?

Mere om

Med en vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050 er ambitionerne på klimaområdet høje. Men hvordan kan fødevareproducenter kommunikere om deres klimatiltag, så forbrugeren informeres uden at blive vildledt? Hør om havrens rejse mod at blive klimaneutral, og hvilke udfordringer det giver, når alle dele af produktionen skal gentænkes. Og find ud af, om du er skarpere end panelet i forskellige fødevarers klimaaftryk. Vi tager også temperaturen på villighed til at betale for klimareducerende tiltag. Og spørger til slut, om det kommende nationale klimamærke er løsningen på udfordringerne med at få information om indsatserne ud til forbrugerne. Debatten modereres af Landbrug & Fødevarers Anders Søgaard.

Deltagere

Anders Søgaard, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

Moderator

Richo Boss, Kædedirektør/CEO, MENY

Jens Elbæk, Afdelingschef, SEGES Innovation

Finn Klostermann, CEO, Danish Crown Beef

Ida Auken, Fødevare- og landbrugsordfører, Socialdemokratiet

Torben Jensen, Forbrugerombudsmand, Forbrugerombudsmanden

Arrangører

Landbrug & Fødevarer

Madkulturen

SEGES Innovation

Lokation

E15 - Sammen om mad

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi