Bæredygtige fødevarer – hvem interesserer det egentligt?

Debat

KL.-
|

Lørdag den 14. juni 2025

Er forbrugerne klar til at vælge bæredygtige fødevarer?

Mere om

Debatten om bæredygtige fødevarer har i første omgang fokuseret på, hvordan vi kan producere og forbruge mad på måder, der minimerer skade på miljøet. Men fokus kommer i stigende grad til at fokusere mere og mere på forbrugernes rolle. Nye tiltag – som fx det kommende statslige klimamærke - skal drive og motivere forbrugerne til at efterspørge og købe mere bæredygtige fødevarer. Det skal ske gennem informerede valg og ændringer i vores forbrugsmønstre, hvor vi bl.a. skal spise mindre kød og mere plantebaseret kost. Spørgsmålet er, hvad skal der til for, at vi får ændret forbrugernes vaner? Er forbrugerne villige til at skifte kødet ud med mere bæredygtige landbrugsvarer? Vi tager temperaturen på, hvem der efterspørger bæredygtige fødevarer og om kunderne rent faktisk køber dem, når de står ved køledisken.

Deltagere

Anne Glad, Livsstilsekspert, Anne Glad

Moderator

Anders Jensen, Indkøbs- og marketingdirektør, REMA 1000

Judith Kyst, Direktør, Madkulturen

Arrangører

Madkulturen

Mærkevareleverandørerne

De Samvirkende Købmænd, DSK

Lokation

E15 - Sammen om mad

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur