Debat
Lørdag den 14. juni 2025
Er forbrugerne klar til at vælge bæredygtige fødevarer?
Mere om
Debatten om bæredygtige fødevarer har i første omgang fokuseret på, hvordan vi kan producere og forbruge mad på måder, der minimerer skade på miljøet. Men fokus kommer i stigende grad til at fokusere mere og mere på forbrugernes rolle. Nye tiltag – som fx det kommende statslige klimamærke - skal drive og motivere forbrugerne til at efterspørge og købe mere bæredygtige fødevarer. Det skal ske gennem informerede valg og ændringer i vores forbrugsmønstre, hvor vi bl.a. skal spise mindre kød og mere plantebaseret kost. Spørgsmålet er, hvad skal der til for, at vi får ændret forbrugernes vaner? Er forbrugerne villige til at skifte kødet ud med mere bæredygtige landbrugsvarer? Vi tager temperaturen på, hvem der efterspørger bæredygtige fødevarer og om kunderne rent faktisk køber dem, når de står ved køledisken.
Deltagere
Anne Glad, Livsstilsekspert, Anne Glad
ModeratorAnders Jensen, Indkøbs- og marketingdirektør, REMA 1000
Judith Kyst, Direktør, Madkulturen
Arrangører
Madkulturen
Mærkevareleverandørerne
De Samvirkende Købmænd, DSK
Lokation
E15 - Sammen om mad
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Hjemmeside
https://madkulturen.dk