Aktivering/involvering
C32 - Verdensmålenes Madscene
2025-06-12
Kom forbi og smag, når fødevareelever byder på bæredygtige smagsprøver på Verdensmålenes Madscene
Fødevareelever fra Hotel- og Restaurantskolen, FGU Midt- og Østsjælland og FGU Hovedstaden inviterer på smagsprøver med bæredygtighed i centrum, udviklet i samarbejde med kok Jonas Cronqvist fra nOmy Group. Eventet er en del af et undervisningsforløb med kobling til elevernes udvekslingstur til Kenya gennem GLOBUS-puljen og sætter fokus på Verdensmål 2 (Stop sult), 12 (Ansvarligt forbrug og produktion) og 13 (Klimaindsats). Gennem lokale og klimavenlige råvarer, fuld udnyttelse af ingredienserne og ernæringsbevidste valg viser eleverne, hvordan maden kan være en del af løsningen på globale udfordringer. Deltagerne kan smage med, blive inspireret og få et indblik i, hvordan unge arbejder med fødevarer, bæredygtighed og global udvikling – både lokalt og i internationalt samarbejde
Jonas Cronqvist, Kok
Elever fra Hotel- og Restaurantskolen, Kokkeelever
Elever fra FGU Hovedstaden, Fødevareelever
Elever fra FGU Midt- og Østsjælland, Fødevareelever
2030beyond
GLOBUS-puljen
nOmy group
Fødevarer og madkultur