Debat
Torsdag den 12. juni 2025
Hvad er de mest klimavenlige fødevarer, og hvor bliver klimamærket af?
Mere om
65 pct. af danskerne synes, det er svært at gennemskue miljø- og klimapåvirkningen af de fødevarer, de køber. Eksperterne har beregnet, at vi kan reducere klimaaftrykket fra fødevarer med 15 pct. alene ved forbrugerinformation? Så hvad venter vi på? Detailhandlen og Salling Group har længe stået klar op trampet i startsboksen for at rulle klimamærket ud. Så hvad sker der egentlig? Og kan vi gøre noget for at komme i gang? Vi begynder debatten med at teste om paneldeltagerne og publikum til debatten ved, hvad der er den mest klimavenlige fødevarer. For hvor svært er det egentlig? Hvad er den mest klimavenlige tomat? Og hvor meget mere udleder en dansk bøf end plantefars? Og hvad med den plantebaserede ost? Vi har en kurv med af vare til debatten.
Deltagere
Lotte Hansen, CEO og ekspert i Greenwashing, Hansen & Ersbøll Agenda
ModeratorLouise Funch, Head of Group Sustainability, Salling Group
Karoline Lindgaard, Spidskandidat til valget til Borgerrepræsentationen (Å), Alternativet
Jannick Schmidt, Professor, Aalborg Universitet, Institut for Bæredygtighed og Planlægning
Michael Minter, Chef for fødevarerenheden, CONCITO
Sofie Winge-Petersen, Bestyrelsesmedlem, Foreningen Gaia – Unge for et Grøn Erhvervsliv
Camilla Udsen, Projektchef for fødevarer, Forbrugerrådet Tænk
Arrangører
iloveglobalgoals
Salling Group
Lokation
H4 - Handlingsskibet
Detaljer
Tema
Klima, miljø, natur og energi
Hjemmeside
https://iloveglobalgoals.org