Ved du, hvad der er klimaftrykket af forskellige fødevarer?

Debat

KL.-
|

Torsdag den 12. juni 2025

Hvad er de mest klimavenlige fødevarer, og hvor bliver klimamærket af?

Mere om

65 pct. af danskerne synes, det er svært at gennemskue miljø- og klimapåvirkningen af de fødevarer, de køber. Eksperterne har beregnet, at vi kan reducere klimaaftrykket fra fødevarer med 15 pct. alene ved forbrugerinformation? Så hvad venter vi på? Detailhandlen og Salling Group har længe stået klar op trampet i startsboksen for at rulle klimamærket ud. Så hvad sker der egentlig? Og kan vi gøre noget for at komme i gang? Vi begynder debatten med at teste om paneldeltagerne og publikum til debatten ved, hvad der er den mest klimavenlige fødevarer. For hvor svært er det egentlig? Hvad er den mest klimavenlige tomat? Og hvor meget mere udleder en dansk bøf end plantefars? Og hvad med den plantebaserede ost? Vi har en kurv med af vare til debatten.

Deltagere

Lotte Hansen, CEO og ekspert i Greenwashing, Hansen & Ersbøll Agenda

Moderator

Louise Funch, Head of Group Sustainability, Salling Group

Karoline Lindgaard, Spidskandidat til valget til Borgerrepræsentationen (Å), Alternativet

Jannick Schmidt, Professor, Aalborg Universitet, Institut for Bæredygtighed og Planlægning

Michael Minter, Chef for fødevarerenheden, CONCITO

Sofie Winge-Petersen, Bestyrelsesmedlem, Foreningen Gaia – Unge for et Grøn Erhvervsliv

Camilla Udsen, Projektchef for fødevarer, Forbrugerrådet Tænk

Arrangører

iloveglobalgoals

Salling Group

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Nej

Tema

Klima, miljø, natur og energi