Er plantebaseret mad per definition sundt?

Interview/samtale

KL.-
|

Torsdag den 12. juni 2025

Hvordan kan biosolutions bidrage til nye bæredygtige fødevarer, der er både velsmagende og sunde?

Mere om

Når vi udvikler nye plantebaserede fødevarer, er det vigtigt at skabe velsmagende produkter, som giver forbrugerne gode smagsoplevelser og lyst til at skære ned på deres forbrug af kød. Men det er også vigtigt, at de nye plantebaserede fødevarer er sunde og har en høj næringsværdi. Metoderne er alt fra varmebehandling til brug af enzymer og fermentering, når smagen, teksturen og udseendet skal forbedres. Men hvad er konsekvensen for næringsværdien? Hør hvordan biosolutions kan være med til at sikre både velsmagende og næringsrige plantebaserede fødevarer. Som eksempler vil vi diskutere plantebaserede alternativer til kød.

Deltagere

Mette Holse, Science Manager - Plant Based Foods, Novonesis

Arrangører

Dansk Erhverv

Novo Nordisk Fonden

Alliance for Biosolutions

DI Biosolutions

European Biosolutions Coalition

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi