Debat
Fredag den 13. juni 2025
Hvordan klimahandling og bæredygtig madkultur overlever et politisk cirkus
Mere om
Klimakrisen er vor tids allerstørste krise. Alligevel drukner den i andre dagsordener. Fokus bliver på kortsigtede løsninger af andre og mere larmende problemer, mens klimaet og det lange seje træk for en bedre verden bliver tilsidesat. Men klimakrisen forsvinder ikke uden handling – og der er faktisk meget, der kan gøres. Så når støvet har lagt sig, har vi brug for en plan for, hvordan vi får et mere klimavenligt og bæredygtigt fødevareforbrug. Derfor har vi samlet førende eksperter med viden om mad, fødevarer og klima, der vil give deres bud på, hvordan vi kan overkomme barriererne. Kom og hør deres bud på: • Hvordan omstiller vi vi vores madvaner for en bæredygtig fremtid? • Hvordan sikrer vi velsmag og genkendelighed i klimavenlig mad? • Hvordan sikrer vi den rette ernæring, når ingredienserne bliver grønnere? • Hvilken rolle spiller de offentlige køkkener for ændringen af danskernes madkultur? • Og betyder det noget, hvad politikerne beslutter?
Deltagere
Marie-Louise Boisen Lendal, Direktør, Tænketanken Frej
ModeratorBente Halkier, Næstforperson for Klimarådet, Klimarådet
Michael Minter, Chef for fødevarerenheden, CONCITO
Michael Allerup Nielsen, Enhedschef, Bispebjerg Hospital
Franciska Rosenkilde, Forperson, Alternativet
Arrangører
Kost og Ernæringsforbundet
Lokation
G18 - A-kassen A&Til
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Sekundært Tema
Klima, miljø, natur og energi
Hjemmeside
https://kost.dk