Hvad skal vi spise efter Trump?

Debat

KL.-
|

Fredag den 13. juni 2025

Hvordan klimahandling og bæredygtig madkultur overlever et politisk cirkus

Mere om

Klimakrisen er vor tids allerstørste krise. Alligevel drukner den i andre dagsordener. Fokus bliver på kortsigtede løsninger af andre og mere larmende problemer, mens klimaet og det lange seje træk for en bedre verden bliver tilsidesat. Men klimakrisen forsvinder ikke uden handling – og der er faktisk meget, der kan gøres. Så når støvet har lagt sig, har vi brug for en plan for, hvordan vi får et mere klimavenligt og bæredygtigt fødevareforbrug. Derfor har vi samlet førende eksperter med viden om mad, fødevarer og klima, der vil give deres bud på, hvordan vi kan overkomme barriererne. Kom og hør deres bud på: • Hvordan omstiller vi vi vores madvaner for en bæredygtig fremtid? • Hvordan sikrer vi velsmag og genkendelighed i klimavenlig mad? • Hvordan sikrer vi den rette ernæring, når ingredienserne bliver grønnere? • Hvilken rolle spiller de offentlige køkkener for ændringen af danskernes madkultur? • Og betyder det noget, hvad politikerne beslutter?

Deltagere

Marie-Louise Boisen Lendal, Direktør, Tænketanken Frej

Moderator

Bente Halkier, Næstforperson for Klimarådet, Klimarådet

Michael Minter, Chef for fødevarerenheden, CONCITO

Michael Allerup Nielsen, Enhedschef, Bispebjerg Hospital

Franciska Rosenkilde, Forperson, Alternativet

Arrangører

Kost og Ernæringsforbundet

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi

Hjemmeside

https://kost.dk