Hvordan sikrer vi fremtiden for det økologiske spisemærke?

Debat

KL.-
|

Fredag den 13. juni 2025

Hvordan sikrer vi at det økologiske spisemærke overlever spareknive og bliver endnu mere udbredt?

Mere om

Regeringen har en målsætning om at fordoble både det økologiske areal og markedet inden 2030. Spisemærket er et af de vigtige strategiske redskaber til at opfylde dette mål, og mærket er af netop den årsag blevet kopieret af flere andre lande. Mærket har dertil vist sit værd til at skabe måltider i overensstemmelse med de officielle kostråd med mere grønt på menuen og mindre madspild. Men den tilbagevendende usikkerhed om mærkets fortsatte eksistens underminerer mærkets styrke og effekt, da usikkerheden vil gøre, at køkkenerne er tilbageholdne overfor at søge mærket. Vi stiller skarpt på hvordan erhverv og politikere sammen kan sikre fremtiden for det økologiske spisemærke og opnå endnu større udbredelse frem mod 2030.

Deltagere

Kirsten Lund Jensen, Økologichef, Landbrug & Fødevarer

Moderator

Christian Friis Bach, Medlem af Folketinget, Venstre

Michael Allerup, Næstformand, Kost og Ernæringsforbundet

Mette Gammicchia, Chef for Marked, Fødevarer og Gastronomi, Landbrug & Fødevarer

Birgitte Wad, ESG Chef, DRC, Danmarks Restauranter og Cafeer

Karen Hertz, Seniorrådgiver, Meyers Madhus

Arrangører

Landbrug & Fødevarer

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Ja
Kørestolstilgængelig
Ja

Tema

Fødevarer og madkultur

Hjemmeside

https://lf.dk