Debat
Fredag den 13. juni 2025
Hvordan gør vi offentlige måltider til en drivkraft for grøn omstilling?
Mere om
Hver dag serveres der over 1 mio. offentlige måltider. Mere grønt og mindre kød gavner klima og sundhed – men hvordan skaber vi reel forandring? Kom til en involverende debat med politikere, medarbejdere, borgere, leverandører og videnspersoner. • Hvordan ændrer vi systemet fra jord til bord? • Hvordan motiverer og involverer vi medarbejdere og borgere – både enkeltvis og i fællesskaber – til en adfærdsændring, hvor grøn mad bliver en god oplevelse, man har lyst til at gentage – også derhjemme? • Hvordan skalerer vi løsningerne? • Og kan offentlige indkøb skubbe til den grønne omstilling? Vi ser på hele kæden fra indkøb og organisering til bordet og bæredygtigheden. Debatten sætter fokus på konkrete barrierer og løsningsmodeller – og hvordan vi bruger eksisterende erfaringer som løftestang. Få inspiration og konkrete bud på, hvordan offentlige måltider bliver en motor for grøn forandring.
Deltagere
Rune Baastrup, Direktør, Democracy X
Jørn Chemnitz, Kommunalpolitiker og fmd. for Natur, Miljø og Klima Udvalget (SF), Kolding Kommune
Laila Kildesgaard, Indehaver, Steder Skaber Folk
Michael Minter, Programchef, CONCITO
Michael Allerup Nielsen, Enhedschef, Bispebjerg Hospital
Arrangører
Fagbevægelsens Hovedorganisation
Kost og Ernæringsforbundet
RESONANS
CO-PI
Detaljer
Tema
Fødevarer og madkultur
Sekundært Tema
Klima, miljø, natur og energi
Hjemmeside
https://co-pi.dk