Mæt af snak? Tid til grøn handling i de offentlige køkkener!

Debat

KL.-
|

Fredag den 13. juni 2025

Hvordan gør vi offentlige måltider til en drivkraft for grøn omstilling?

Mere om

Hver dag serverer den offentlige sektor 1.000.000 måltider. Mere grønt og mindre kød gavner klima og sundhed – men hvordan skaber vi reel forandring? Kom til en involverende debat med politikere, medarbejdere, leverandører og fonde: • Hvordan ændrer vi systemet fra jord til bord? • Hvordan motiverer og involverer vi medarbejdere og borgere – både enkeltvis og i fællesskaber – til en adfærdsændring, hvor grøn mad bliver en god oplevelse, man har lyst til at gentage – også derhjemme? • Hvordan skalerer vi løsningerne? • Og kan offentlige indkøb skubbe til den grønne omstilling? Vi ser på hele kæden fra indkøb og organisering til bordet og bæredygtigheden. Debatten sætter fokus på konkrete barrierer og løsningsmodeller – og hvordan vi bruger eksisterende erfaringer som løftestang. Få inspiration og konkrete bud på, hvordan offentlige måltider bliver en motor for grøn forandring.

Deltagere

Rune Baastrup, Direktør, Democracy X

Jørn Chemnitz, formand for Natur, Miljø og Klima Udvalget og medlem af Bæredygtig Vækst Udvalget, Natur, Miljø og Klima Udvalget

Laila Kildesgaard, Indehaver, Steder Skaber Folk

Michael Minter, Programchef, CONCITO

Michael Allerup Nielsen, Enhedschef, Bispebjerg Hospital

Arrangører

Fagbevægelsens Hovedorganisation

Kost og Ernæringsforbundet

RESONANS

CO-PI

Lokation

D1 - Fagbevægelsens Plads - Rød Scene

Detaljer

Sprog
Dansk
Underholdning
Nej
Livestream
Nej
Tegnsprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Kørestolstilgængelig
Nej

Tema

Fødevarer og madkultur

Sekundært Tema

Klima, miljø, natur og energi